Нудура Проекти в Детайли - Nola Dunn net-zero академия

Nola Dunn net-zero академия


Изолационните кофражни форми Нудура се оказват изключително подходящи за проекти в сектора на образованието. Докато други училища в Тексас въвеждат технологията на ICF, предимно в крилата си с класни стаи, Академията Nola Dunn е първото училище в Тексас изцяло изградено от ICF. Този проект е красив пример за това как изолационните кофражни форми могат да ускорят строителните графици, да осигурят дългосрочни спестявания и да бъдат съвместими с всеки архитектурен стил.

Построена върху старата гимназия „Бърлесън“, това е масивна двуетажна сграда, покриваща повече от 9290 квм, за построяването, на която са използвани повече от 7400 квм ICF. Въпреки че Нудура формите са избрани предимно за увеличаване на енергийната ефективност, смяната към изолационни кофражни форми спестява няколко седмици време за строителство и позволява работата да бъде завършена навреме за учебната година 2010-2011. Това е първият проект на архитектите с ICF, но с подкрепата на Нудура, той се оказа изключително успешен. След построяването на академията Nola Dunn, архитектурната фирма се възползва от успеха на учебното заведение и проектира още няколко други ICF училища.

Главният вход е в центъра на училището с общо пространство, библиотека, фитнес зала и кафене в близост. 30-те класни стаи са подредени в две крила, които се разполагат под 90 градуса спрямо общите части. Екстериорът отразява класическия архитектурен стил в стил Арт Деко със облицовъчна зидария, допълнена от изискана каменна облицовка по корнизите и преградните колони. Дизайнът поставя предизвикателства пред строителите поради техните размери и арки. За да оформят десетките прозорци, монтажниците на Нудура формите използват цялостни стоманени конструкции, които служат като рамки. Те се оказават особено ценни при оформянето на огромните сводести прозорци с височини от около 7,5 метра.Интериорът на училището е също толкова новаторско. Оформлението има за цел да насърчи когнитивното обучението и дори има детски дневен център с родители доброволци и персонал.

Геотермална система привежда енергийните разходи до минимум, а изключително ефективните стени на Нудура формите позволяват да се елиминира един от сондажите по проект. Всички класни стаи са проектирани да се възползват от дневната светлина и сензорно LED индиректно осветление. Това означава значително повече остъкляване от средното училище.


Тип обект: Академия

Регион: Бурлесън, Тексас, САЩ

РЗП: 9940 квм

Изполазвани Нудура форми: 7430 квм (външни стени) + вътрешни стени

Време за цялостно строителство: 24 месеца

Време за инсталация на Nudura форми: 100 дни

Консумация на енергия:

38 kW/sqft

Други Нудура проекти в детайли