Нудура Проекти в Детайли - Curly House

Енергийноефективна Къща Печели Архитектурен Конкурс в Англия


Тази атрактивна, привличаща окото с динамичния си дизайн къща от 410кв.м., изградена по стандарта за пасивна къща, е построена в Съсекс-Англия с Нудура форми. Наречена "Извитата къща", поради своята уникална извита форма, печели няколко награди за дизайн и енергийноефективна сграда.

Дизайнерът Джейк Уайт на Ecotecture споделя: "The Curly House ("Извитата къща") е изключителен пример за това как енергийноефективната архитектура не означава задължително архитектурни ограничения. Нискоенергийното строителство означава мислене извън кутията." Архитектът признава, че това е един от най-сложният дизайн, който архитектите от Ecotecture някога са правили. Този високопроизводителен и елегантен съвременен дом отговаря на дизайнерските стремежи на семейството, като се радва на минимална зависимост от изкопаемите горива и националната електромрежа. Проектът се намира в район с изключителна природна красота в близост до национален парк."

Желанието на клиента е новият му дом да вгради в себе си съществуващата сграда в една динамична съвременна къща от около 410 кв.м., която да покрива стандартите за пасивна къша. Архитектите работят с много законови ограничения, които вече са били отхвърлили няколко проекта за двуетажна дървена пасивна постройка. Предизвикателството е да създадат архитектурен проект, който да съчетава сграда с изключително ниска консумация на енергия в район с много студена зима и горещо лято, която същевременно собственикът да може да си позволи финансово. Ecotecture създава терасовидна къща с формата на полумесец, сливайки се с релефа на района.

The Curly House, изградена с Нудура изолационни форми, е проект, който печели множество награди най-престижната, от които е първо място в конкурса Greenbuild в категория ново жилищно строителство. Конкурсът популяризира новаторските, насочени към бъдещето реални проекти и идеи за устойчиво строителство. Съдии на конкурса са небезизвестните д-р Кери Машфорд - главен изпълнителен директор на английската националната фондация за енергетиката, както и журналистът Дейвид Дербишир като представител на домакините.


Тип обект: Еднофамилна еко къща

Регион: Съсекс, Англия

РЗП: 410 квм

Използвани Нудура форми: 785 квм

Време за цялостно строителство: 365 дни

Време за инсталация на Nudura форми: 90 дни

Награди: 1во място ICF Builder Award

Други Нудура проекти в детайли