Нудура Продукти

Изолационни форми за стени с оставащ кофраж


Серия Стандарт - за енергийно-ефективни къщи


Стандартна Форма

Най-големият размер на изолационни форми на пазара – дължина 2,44м, височина 45,7см, осигурявайки забележителните 1,12 кв.м площ. Дебелина на изолация 2х67мм = 13,4 см с λ = 0,033 [W/mK]. Термоформите са напълно огледални и се сгъват лесно, без да се оказва деформация, с помощта на патентована Нудура панта. Арматурата се поставя в жлебовете на ребрата, държейки я на необходимото отстояние. Налични са с 100 мм (4”), 150 мм (6”), 200мм (8”), 250 мм (10”) и 300 мм (12”) междупанелна ширина.


90° Ъглова Форма

За да се намалят транспортните разходи, ние предлагаме уникални ъглови форми, които могат да се сгъват. Нашите форми са напълно огледални, с което се избягва усложнението с ляв или десен ъгъл. Блоковете са с непрекъсната придържаща ивица по самия ъгъл за още по-голяма устойчивост. Налични са в стандартните 5 размера на дебелина на стената - 100 мм (4”), 150 мм (6”), 200мм (8”), 250 мм (10”) и 300 мм (12”).

45° Ъглова Форма

Нудура предлага също така и 45 градусова ъглова форма. Фромата се инсталира по същия начин както и 90 градусовата форма. Тя също така може да се сгъва и е напълно огледална, за да се избегне усложнението с ляв или десен ъгъл. Наличен е в стандартните 5 размера на дебелина на стената - 100 мм (4”), 150 мм (6”), 200мм (8”), 250 мм (10”) и 300 мм (12”).


Серия PLUS и Серия XR35 - за пасивни и нулеви къщи


Серия PLUS - несиметрични форми

Серията PLUS дава алтернатива на собствениците, които желаят да построят пасивна или дори нулево-нетна къща. Размери – както стандартната форма с дължина 2,44м и площ от 1,12кв.м като едната страна на формата е удебелена с 25мм(1"), 50мм(2"), 100мм(4") или 150мм(6"). Формите, както обикновено се сгъват и са огледални, но имайки предвид, че едното рамо е с удебелена изолация. Налични са като права форма с 150 мм (6”) и 200мм (8”) междупанелна ширина, както и в ъглова форма.

Серия PLUS - допълнителна изолация

Втулките се използват от собствениците, които желаят да добавят допълнителна изолация към всяка една от Нудура сериите. Така втулките дават възможност за многобройни комбинации на дебелина на изолацията, като в същото време запазват технологичните характеристики на формите. Втулката лесно се вмъква и приплъзгва в жлебовете от вътрешната страна на панела на изолационната форма, които я държат здраво на поставеното място по време на изливане на бетона. Налични са в 3 стандартни размери: 50мм(2"), 100мм(4") и 150мм(6"), и височина от 812мм(32").


Серия XR35 - права форма

XR35 е форма за пасивни къши с по-висока R-стойност (R-35) от формите серия Стандарт. Благодарение на своите 4" (102 мм) EPS панели от всяка страна и новоразработена заключваща технология, маркирана с ромбоидна шарка, серияте XR35 е иновативно решение и качествен продукт за изграждане на енергийно-ефективен дом. Предлага с 150мм (6") и 203 мм (8") междупанелно отстояние.

Серия XR35 - 90° ъглова форма

90° ъглови форми от серия XR35 също могат да се сгъват, както от останалите серии, но са с по-големи размери - 0,81квм. Те са също с по-висока R-стойност благодарение на своите 4" (102 мм) EPS панели от двете страни. Формите са отново напълно огледални, с което се избягва усложнението с ляв или десен ъгъл. Предлагат се с 6" (150 мм) и 8" (203 мм) междупанелно отстояние.


Серия ONE - за едностранна изолация (шахти)


Серия ONE - еднораменна стандартна форма

Формата от Серия ONE предлага на строителя и архитекта несравнима гъвкавост на конструктивните проекти. В основата на тази иновативна линия е нашата нова DURA Technology™, с нов дизайн на рамената за прикрепяне на дървена плоскости, които дават на конструктора и строителя възможности за собствени многостранни комбинации при различните строителни предизвикателства. Нудура предлага най-голямата изолационна форма с оставащ кофраж на пазара - 2,4 метра дължина на 45,7см височина, или площ от 1,12 квм. Представете си с каква бързина строителят ще напредва само в една стъпка!

Серия ONE - еднораменна ъглова форма

Изключително подходяща при изграждането на асансьорни клетки и стълбища, където със своите звукоизолационни характеристики термоблокът ще допринесе за допълнителен комфорт на живот в граничещите помещения. Серия One дава на архитекта способността да има по-голяма универсалност при проекти за многоетажни жилищни, образователни или търговски сгради.Комбинацията със съществуващите стандартни ICF панели, или 90° и 45° ъглови форми е безпроблемно. След като изливането и заякването на бетона приключи, всички дървени панели могат да бъдат свалени, почистени и използвани повторно.


за специални архитектурни/конструктивни елементи


Форма за Тухлена Облицовка

Когато искате да облицовате вашата сграда, за да осигурите стабилна основа и скачване на фасадната декорация към сградата, използвайте Нудура формите с фабричен перваз. Формите предлагат разнообразни идеи и възможности на архитекта за раздвижване на сградния облик и стил. Формата се предлага сглобена с вградена, сгъваща се панта в две дължини - 1.22м (48”) и 2.44м (96”) в най-често използваните междупанелни ширини от 150 мм (6”) и 200мм (8”), но също така и като разглобена форма в останалите 5 междупанелни ширини.

Платформа за Тухлен Корниз

Платформата за тухлен корниз се прилага при по-голяма раздвиженост на тухления корниз, съответно тухлена облицовка. Формата се предлага с дължина от 810 мм (32") и дълбочина от 114 мм (4 1/2"). Платформите могат да бъдат използвани при всякаква невилация, както от фасадната, така и от вътрешната страна на стената. Те могат да бъдат монтирани, както под наклон, така и на стъпки, в зависимост от архитектурния план.


Радиусна Форма

Нудура не ограничава архитектурните ви идеи. Радиусният блок Нудура позволява изграждането на каквато желаете крива. Радиусните форми се произвеждат по поръчка поради спецификата на всяка окръжност или елипса. Формите се произвеждат биха могли също така да се изработят със специфични стойности за плътност при изискване на клиента.

Конусна Форма

Тази форма с едностранна или двустранна конусовидна форма позволява изграждането на удебелена стена в горната или долната си част. Елементът се предлага и като единичен панел и комбинирането й с останалите форми на Нудура дава още по-голяма възможност за различни конструктивни строителни решения.


Половин Права Форма (Оптимизатор)

Тази стандартна половин форма е перфектно приложима за надграждане на стената до необходимата височина. Тя притежава абсолютно същите характеристики като стандартната форма, но с размери: 1,22м дължина и 30,5см височина.

Надстройка

Тази форма за надстройка може да бъде комбинирана със стандартната форма и да увеличи височината на стената с допълнителни 7,5см без необходимостта от рязане на стандартната форма. Формата е 81,3см дълга.


за прекъсване термомостове


Накрайник за Стена

Накрайника на Нудура се поставя много лесно като прото се плъзга между двата панела на стандартната форма. Формата служи за отвесна преграда и завършек на стената. Наличен е в 100 мм (4”), 150 мм (6”), 200мм (8”), 250 мм (10”) и 300 мм (12”) ширина за съответното междупанелно стандартно разстояние.

Накрайник за Прозорци/Врати

Нашият Накрайник за прозорци и врати, или още известен като "Easy Buck", се поставя по същия начин, както и обикновения накрайник. Но тази форма е фабрично произведена с дървена летва, за да улесни още повече поставянето на врати и прозорци. Формата прекъсва термомоста и допринася за по-лесното монтиране на прозорците и вратите.


Накрайник за Щурц

За перфектно изолираната сграда най-слабите места, като отворите на сградата, трябва добре да се изолират за елиминирането на термомостове. Накрайникът за щурц се поставя много лесно като прото се плъзга в жлебовете на термоформата. Разбира се, може да се използва и за основата на прозореца и в такъв случай ще изградите перфектно изолиран дом по стандартите за пасивна сграда. Наличен е в стандартните размери за ширина от 100 мм (4”), 150 мм (6”), 200мм (8”), 250 мм (10”) и 300 мм (12”) и с дебелина от 50мм.

Серия RetroFit - за изградени домове

Нудура предлага лесно за използване решение за изолиране на вече изградени стени. Монтажът е бърз и лесен, в сравнение с конвенционалните многоетапни изолационни методи. Формата е изключително удобна за вътрешна изолация, при което закрепващия процес е доведен до само една стъпка. Просто изправете плоскостта с размери 1,2м х 2,4м и с помощта на вградената лента и бетонен винт захванете към стената. С изолационните панели електрическата инсталация е лесна и бърза. Ако искате да поставите и гипсокартон, то просто закрепете към интегрираните дървени ленти. Ретро плоскостите се предлагат с дебелина 67мм, 89мм и 98 mm. Съпротивлението на топлопредаване достига до R-14,8.


Подови и подпокривни изолации

за нискоенергийно и пасивни къщи


Подова Форма

Изолационните плоскости на Нудура са устойчиви на удар и ронене. Подовата технологията е с уникално препокриващи се здрави плоскости с жлебове. Това е едно бързо и икономично решение за изолация на подовете на вече изградените домове, гаражи, бунгала или търговски здания. Предлагат се три типа панели – Тип1 (син), Тип2(зелен) - дебелина 32мм или 48мм, и новото Тип3 HydroFoam (бял) - перфектно за подово отопление с термална характеристика от R-10 или R-16, съответно в 64мм (2 ½") или 100мм (4"), с размери 1,2м х 1,2м.

Подпокривна Форма

Подпокривните форми изолират и намаляват проникването на въздух и влага. Използвайки двоен слой допълнително намалява термомостовете и повишава енергийната ефективност и комфорт. Вградената дървена летва улеснява закрепването на панелите за тавана. Предлагат се в размери от 1,22м х 2,44м.


Помощни елементи и аксесоари

за изграждане с изолационни Нудура форми


Водо- и Паро-непропусклива Мембрана

Водонепропускливата мембрана на Нудура е със самозалепващ се гръб. Предлагат се два вида - за летни и зимни температури в зависимост от сезона на монтиране (идеалната температура за работа с мембраната е между 2°C и 38°C).

Подпорна Система

Нудура предлага още един комбиниран продукт-подпорна система, която изпълнява функцията на подпора и скеле. Подпорната система може да се използва, както за стандартна височина стени, така и с допълнителни приставки за високи стени.


Четиристранна Връзка

Четиристранната свръзка позволява две или повече ребра да бъдат свързани заедно и след това да се прикачи към панел. Системата предоставя възможността за всякакви възможни комбинации. Елементът е перфектно приложим за изграждане на колони или за създаване на по-широки или нестандартни форми.

Т-връзка

Т-връзката се използва за ръчна направа и сглобяване на Т-форми от стандартни прави форми. T-връзките премахват необходимостта от фабрично направени Т-форми. Стоманените връзки са проектирани за закачане към вътрешната армировка на главната Т-стена и закрепяне към кантовете на ребрата към "долната част" на Т-стената. Т-връзките остават на място и не трябва да се отстраняват след изливане на бетона.


V-Клип

V-щипката се използва за свързване на панел NUDURA към бетонен под. Основното приложение на такъв панел е затваряне челото на плочата. V-клипът позволява на изпълнителя да закрепи панела без допълнителни материали къ арматурата на плочата, изолирайки външната страна на плочата.

Окачваща Скоба

Това е най-новата система, предназначен за ICF стени, за осъществяване на връзката между бетон и греди. Функционалността на този продукт се изразява с използването му за окачване на подови греди, покривни системи, външни инсталации, както и закрепването вътрешно или външно на рамка към Нудура стената. Характеризира се със здрава конструкция от стомана, компактност и оптимално решение за работа при фиксирана точка. Лесна за монтаж върху всякакъв вид греди.


Ножица-Бигляр

Като всеки продукт на Нудура, и този комбинира няколко функции в едно - арматурна ножица и бигляр. Ножицата има дълго рамо и лесно реже арматурно желязо до No.16. Биглярът огъва арматурно желязо до No.16 на прав ъгъл (виж снимка), както и до "фиба". Може лесно да бъде монтирана на дървена подложка за по-голямо удобство.

Пистолет за Пяна

Нудура предлага пистолет за пяна с метален спусък за стандартни пяна флакони.