Енергийна Ефективност

Анатомия на комфорта


Последните промени през последните две години в строителните норми в целия свят вече изискват по-добри стойности на цялостната изолационна сградна обвивка, както и подобрения в цялостната херметичност на сградата. Това се постига посредством много добра топлоизолация на всички околни повърхности (покрив, стени, фундамент, прозорци) и постигане на една плътна обвивка на къщата без топлинни мостове. За да сте сигурни, че дома Ви ще бъде изграден енргоспестяващо и ще спестява максимално количество енергия, използването на енергийно ефективни строителни материали е от ключов аспект.

1. Нудура Подпокривни Форми

Подпокривните и подови форми на Нудура изграждат една напълно завършена сградна обвивка и максимизират нейната цялостна изолация. Използването на такива строителни материали води до значително по-големи икономии на месечните режийни сметки. С подпокривната и подова технология на Нудура това може да бъде постигнато. Двата пластта изолация, подсилени с вградена дървена или пластмасова летва, предоставят лесен за инсталиране топлоизолационен продукт. Зъбовидното заключване на панелите помежду допълнително намалява топлинните мостове и увеличава въздухонепроницаемостта и пароизолацията, увеличавайки енергийната ефективност и комфорт в дома.


2. ICF Окачваща Скоба & Форма за Тухлена Облицовка

ICF окачваща стоманена скоба - осъществява връзката между бетон и греди. Използва се при окачване на подови или покривни системи, външни инсталации, както и закрепването вътрешно или външно на носещи рамки към Нудура стената. (Забележка: Технологията на Нудура е съвместима с всички видове строителни технологии за изграждане на подове и тавани.)

Форма за Тухлена Облицовка - осигурява стабилна основа и скачване на тухлена или друга фасадна система към сградата.


3. Стандартни форми и Водонепропусклива мембрана

Нудура стандартни форми - основната Нудура ICF серия се състои от два изолационни панела от експандиран полистирол (EPS), свързани с иновативни, сгъващи се панти за транспортиране и складиране на формите.


4. HYDROFOAM® изолация за подово отопление

HYDROFOAM® максимизира лъчистото подово отопление, като осгурява топлината да се разпределя равномерно по цялата площ на пода. HYDROFOAM® инсталацията е лек с висока плътност експандиран полистиролов (EPS) продукт, който се инсталира многократно по-бързо и напасва лесно към всеки ъгъл или радиус в помещението, осигурявайки същевременно до R-16 стойност на термоизолацията.

Платната от 1.2 m х 1.2 м с 64 mm дебелина се инсталират лесно с припокриващата си заключваща система по всичките четири страни, за да не се разместват по време на полагане и да не образуват процепи и топлинни мостове. HYDROFOAM® използва 360° многопосочна годна на триене система за лесно монтиране и захващане на тръбите на отоплението.


5. Нудура 90° и T-Форми

90º форма е напълно огледална, така че не е нужно да се поръчват и планират отделно левите и десни ъгли. Нудура предлага също така и 45°, радиусни и конусни (с удебелено междупанелно ядро откъм едната страна) форми. Ъгловите форми допълнително допринасят за изправянето на стените и получаването на едни напълно прави стени без отклонения с напълно точни ъгли. Нудура формите слгат край на строителните отклонения, разминавания и грешки в строителната геометрия!