Нудура Проекти в Детайли - Curly House

Защо хотелската верига Хилтън избира изолационната технология Нудура


Хилтън Гардън Инн в Луисвил в района на Далас, Тексас е отличният пример, показващ причината защо ИЦФ стават все по-популярни за строежите на обществени сгради.

Инвеститорите предвиждали първоначално да строят по друг метод, но архитектът Глен Григс ги убеждава да строят с ИЦФ, гарантирайки им, че завършена сградата няма да излезе по-скъпа от използването на зидария. В комбинация с допълнителните предимства в енергийната ефективност, звукоизолираност, устойчивост към мухъл и структорна стабилност, тази гаранция била достатъчна за инвеститорът да промени мнението си и да се довери на ИЦФ строителството.

В началото най-голямото предизвикателство си остава недоверчивостта и непознаването на системата от строителите, разказва дистрибуторът на Нудура за Тексас. Още преди да е започнало строителството, главният изпълнител се отказва от проекта, след като инвеститорът променя плановете си да се строи с ИЦФ. За щастие, Лорен Мън, един от по-малките изпълнители на обекта се заема с работата и поема отговорността да сформира екип и да бъде главен изпълнител на проекта (по-късно Лорен Мън построява още 2 подобни хотела).

Изборът на Нудура за този 6-етажен хотел, 13300квм, били също UL сертификатите, които продуктите притежевали, но с напредването на строителството строителите открили други по-значителни предимства. Например, те спазили работата на време по график, въпреки необичайно влажното и студено пролетно време за Тексас. Освен това, формите били достатъчно леки, за да ги преместват на ръка, и не им било необходим мотокар за преместване на материалите в силно калния терен.

Така строителството продължило сравнително гладко. Размерът на формите и фактът, че Нудура блокчетата се захващат здраво едно за друго, намалили значително компресията на бетона в отвеса особено при високите стени, достигащи на места до 22 метра. Строежът на щурцовете над вратите, някои от които с дължина до 3 метра, също били силно улеснени. Всички външни стени - включително извитите парапети, високите фоайета, коридорите и асансьорните шахти са направени с Нудура форми.

Този обект не е първият ИЦФ хотелски проект в Тексас, но Хилтън Гардън Инн е един от най-видните хотелски проекти в района, и служи като изключителен пример и катализатор за ИЦФ индустрията. Инвеститорът го нарича „най-добрия Хилтън в системата” и започва строежа на още един 6-етажен ИЦФ хотел в Гарлънд. Крайните строителни разходи за проекта в Луисвил излизат с малко по-малко от 1% повече от първоначално предвидения бюджет при използване на традиционното строителство.

От започването на строителството на този хотел, не по-малко от 12 други хотели предприемат строителство с Нудура. Множество организации, включително търговци на дребно, образователни, институционални, общински и медицински, посещават обекта, за да разберат строителния процес и ползите от ICF.


Тип обект: Хотел

Регион: Далас, Тексас, САЩ

РЗП: 13300 квм

Използвани Нудура форми: 7120 квм

Други Нудура проекти в детайли