Нудура Проекти в Детайли - Пристройка, Велико Търново

Енергийно-ефективна пристройка в района на Велико Търново


Тази енергийно-ефективна двуетажна пристройка към къща е построена през януари 2022 година в района на Велико Търново. Къщата се построява самостоятелно от собственика, който е дърводелец. За строитолството на пристройката са използвани елементи от серията PLUS+4 на Нудура технологията с 8-инчово (20см) междупанелно бетонно ядро. По изричното желание на собственикът, сградата е с дървен под в английски стил. За изолация на под и таван са използвани изолационни панели за таван "Homega" в два реда и изолационен под за вградено подово отопление.

На въпроса: "Вие сте дърводелец, защо не си построихте дървена къща?," собственикът отговаря: "За да мога да си построя хубава дървена къща, с близки до изолационните качества на Нудура, ще ми трябва много много добро качество дървени трупи, които тук няма как да си набавя, а и ще бъдат страшно скъпи."

С перфектните си изолационни качества на Нудура елементите, троен стъклопакет и добре обмислен дизайн, тази новопостроена къща постига на практика характеристиката на пасивна къща.


Тип обект: Пристройка към къща

Други Нудура проекти в детайли